Cultureel

 

 Grotten van Han

 Op het Domaine des Grottes de Han bevinden zich niet alleen de befaamde grotten, maar ook een wildpark, een speologenparcours en een grote speeltuin.

 Het is mogelijk om online tickets te kopen.

 Het speologenparcours dient u vooraf te reserveren. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom bij dit parcours  Als u zwaarlijvig bent of      claustrofobisch wordt deze activiteit afgeraden.

 

 Grotten van Rochefort

 Veel minder bekend, maar zeker de moeite waard is de Grot van Lorette in Rochefort. Tussen enorme naar beneden gevallen rotsblokken, daalt u af naar de Sabbatzaal. Om de hoogte ervan te ervaren, wordt een luchtballon opgelaten. Daarna komt u in de recent voor publiek geopende Cataclysme, de ‘zaal’ van de Grote Natuurramp. Op de site van Val de Lesse vindt u de openingstijden en de prijzen. 

 

 Kastelen/Citadel

 Rochefort

In Rochfort zijn de resten van een gravenkasteel Château Comtal de Rochefort te vinden. Het kasteel werd al in de 13e eeuw gebouwd door Thierry de Walcourt. Op de website van het kasteel vindt u openingstijden en toegangsprijzen.

 Caveaux-Saint-Anne

 Het Kasteel van Laveaux-Sainte-Anne stamt al uit de 12e eeuw, al is er in de eeuwen daarna veel aan- en verbouwd. Het kasteel zoals het nu is, herbergt 3 musea. 

Zo zijn er 32 kamers ingericht met de meubelen en gebruiksvoorwerpen, waardoor u een blik kunt werpen op de manier waarop er in de 17e eeuw door de heren werd geleefd.

Op de eerste verdieping bevindt zich het natuur- en jachtmuseum. Het derde museum bevindt zich buiten langs de vijver en de tuinen. Op de website vindt u de openingstijden en toegangsprijzen.

 

 

 

 

 

Archeologisch park Malagne

 

 

 

 

 

 

 

Musea

 

 

 

 

 

 

 

Religieuze gebouwen/Bezinning

 

 

 

 Het kerkje Saint-Lambert in Villers-sur-Lesse werd in 1964 ingewijd gewijd, nadat de oorspronkelijke kerk in de vlammen was opgegaan. De grot naast de kerk in aan Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes gewijd. Op de website Egliseinfo vindt u de tijden waarop er een dienst is in dit kerkje.

 

 

 

 Monastère de Chevetogne is al sinds haar oprichting in 1925 een oecumenisch klooster. De monniken komen uit allen delen van de wereld en verzorgen afwisselt voor een Westers Latijnse mis, dan wel een Oosters byzantijnse mis. In de kalender op de website kunt u zien wanneer welke mis plaatsvindt.

 

 

 

 Vanaf 1054 begon men aan Basilique Saint-Hubert in het gelijknamige stadje. De basiliek maakte onderdeel uit van de abdij die al omstreeks 700  werd gebouwd. In de kerk bevinden zich een aantal kunstschatten die verband houden met de verering van St. Hubertus. Op de website vindt u de tijden van de missen. Ook kunt u de basiliek bezoeken met een gids.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige

 

 

 

Boekendorp Durbuy

 

 

 

Tweedehands markten e.d.