Eten en drinken

 Restaurants: In het hele gebied zijn vele uitstekende hotels en restaurants. U doet er goed aan, ruim van tevoren te reserveren, mocht u in een van de betere restaurants willen eten. Maar ook als u wat minder chique wilt eten is er genoeg keus.

.

VILLERS-SUR-LESSE

Tegenover ons huis ligt Hotel restaurant Beau Séjour, met restaurant Du Four a la Table. Al decennia lang heeft dit restaurant een zeer goede naam onder de Belgen. Dat is gelukkig niet veranderd toen het werd overgenomen door Laurant van de Vyver en zijn vrouw.

Adres:
Rue des Platanes 16
Villers sur Lesse
+ 32 (0)84 377115 (zowel hotel als restaurant)
E-mail :contact@beausejour.be

Hotel Auberge Beau Séjour

Auberge Bief de la Lesse

Om de hoek van La Forge Neuve ligt de kleine, gezellige  bistro Auberge du Bief de la Lesse. In de Michelengids wordt geschreven: “Bereidingen met kwaliteitsproducten, een vakkundige chef. Gewoonweg lekker eten!”

Adres:
Rue du Bief 1
Villers sur Lesse
+32 (0)84 378421

VIGNÉE

Chateau de Vignée

Hôtel Restaurant Château de Vignée is een driesterren restaurant dat gerund wordt door chefkok Kwinten Boelen. Het kasteel heeft een prachtige tuin.

Adres:
Rue de Montainpre 27-29
5580 Rochefort
+32 (0)84 313204

info@chateaudevignee.be

ROCHEFORT

Friterie Du Pont De Pierre

Rochefort heeft een diversiteit aan restaurants, een pizzeria, de Chinees en de Franse keuken..

Voor de Belgische frieten gaan wij in Rochefort altijd naar Friterie Pont du Pierre (bij de brug over de L’Homme)

Our

Restaurant La Table de Maxime

La Table de Maxime heeft sinds 2010 een Michelinster. De chefkok Maxime Collard kookt in de Franse traditie. Het restaurant is open van woensdag t/m/ zondag.

Adres:
Our 23
6852 Our
+32 (0)61239510<[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

Daverdise

In Le Moulin de Daverdisse wordt er volgens de Franse keuken heerlijk gekoot door chefkok Jean-Pierre Dufour. U wordt er feestelijk ontvangen in de ontvangstkamer, waar u alvast uw menu kunt uitkiezen. Het is niet mogelijk om à la carte te eten.

Lessive

In Le Vieux Lessive is de plaatselijke kroeg met in de zomer buiten een terras. Je kunt er ook terecht voor een simpele maaltijd. Het leuke van deze plek is, dat je er in 40 minuten naar toe wandeld. Check vooraf op de weisite wel even de openingstijden.